Skip to main content

Aalborg – Østeråparken

Projektdata

Status:Afleveret
Areal:15.000 m²
Anvendelse:Boliger
Bygherre:Lærernes Pension
Totalentreprenør:R&M
Ingeniør:Orbicon
Arkitekt:AART
Afleveringsdato:01/10/2018
Projektansvarlig:Per Falstie

Byggeriets Nøgletal

BNKI Faktablad
BNKI Rapport

200 lejligheder

På en del af grunden på det tidligere godsbaneareal i Aalborg har totalentreprenør Raundahl & Moesby opført et etagebyggeri í 4 til 8 etager. Projektet er opført i totalentreprise for Lærernes Pension

Ejendommen Østerå Parken, der er tegnet af Aart Architects, er opført langs Dag Hammarskjølds Gade og lukker af mod Østerå, der i løbet af 2019 genåbnes.

Mellem bebyggelsen og Østerå er etableret et rekreativt opholdsområde med plads til leg, sport samt et haveanlæg, hvor der er plads til grill og hygge.

Ejendommen er projekteret med stor hensyn til området og er orienteret, så alle opholdsarealer vender ud mod Østerå og de grønne områder.

De 200 lejligheder varierer i størrelse fra 40 til 95 m² og er alle udstyret med altan eller terrasse. Med en flot kombination af hvide betonelementer, en gylden teglsten samt brunerede altaner og vinduer fremstår bebyggelse som en arkitektonisk perle beliggende i centrum af Aalborg, hvor det på samme tid vil føles væk fra centrum på grund af de store grønne områder og åen der snor sig forbi bebyggelsen.

Boligbyggeriet har opnået topkarakteren 4 x A. Læs om BNKI karaktererne her

10, Åparken, Eternitten, Aalborg, Aalborg Kommune, Region Nordjylland, 9000, Danmark