Skip to main content

Horsens – Sciencebygning

Projektdata

Status:Afleveret
Areal:2.000 m²
Anvendelse:Skole
Bygherre:Horsens Statsskole
Ingeniør:NIRAS
Arkitekt:AART
Totalentreprenør:R&M
Afleveringsdato:01/08/2014
Projektansvarlig:Dan Mouritsen

Nøgletal

BNKI Faktablad
BNKI Rapport

Ny Sciencebygning

Bygningen er udformet som en kompakt bygning, der skaber stor nærhed mellem science-fagene. For at understøtte symmetrien i det eksisterende bygningskompleks er der etableret en blød rundet udskæring, som bevarer gårdrummets cirkelform.

Bygningens facader er udført i gule teglsten kombineret med glas der spiller sammen med resten af skolen, og indvendigt er etableret et dobbelthøjt ankomstrum, som med den samlende siddetrappe kan anvendes som amfiscene.

Som følge af det gode samarbejde blev der under processen tillagt en del yderligere arbejder, således at byggeriet også kom til at omfatte et nyt auditorium og en renovering af skolens videnscenter.

Horsens Sciencebygning har opnået topkarakteren 4 x A. Læs om BNKI karaktererne her

2, Studentervænget, Vestermark, Horsens, Horsens Kommune, Region Midtjylland, 8700, Danmark