Skip to main content

Åbyhøj – Åbyen

Projektdata

Status:Afleveret
Areal:7.500 m²
Anvendelse:Boliger + Retail
Bygherre:Innovater + NREP
Totalentreprenør:R&M
Ingeniør:Ingeniør'ne
Arkitekt:Arkitema
Afleveringsdato:01/06/2017
Projektansvarlig:Dan Mouritsen

Byggeriets Nøgletal

BNKI Faktablad
BNKI Rapport

102 lejligheder samt en Netto i stueetagen

Naturskønt ved Brabrandstien og alligevel centralt med kun et par kilometer til Rådhuspladsen i Aarhus kommer Åbyen. Tidligere husede grunden Fragtmandscentralen, men når området er færdigbygget, vil der være opført ca. 3.000 boliger i Åbyen, som binder Aabyhøj og Aarhus C sammen.

Den arkitektonisk interessante bygning er udformet af Arkitema og har 102 studieegnede boliger – langt de fleste på omkring 50 m² men i enderne er en række boliger på omtrent den dobbelte størrelse. Både de små og de større boliger har enten altan eller egen terrasse, og alle boliger er desuden velindrettede med store vinduespartier som giver et dejligt lysindfald.

Byggeriet er udformet som et L i varierende højder fra fire til syv etager. På den sydvestvendte bagside er der etableret et grønt område med urbant miljø, der er delvis hævet over det omgivende terræn. Dette område støder op til et stort regnvandsbassin/sø, som binder hele området sammen og skaber en naturlig oase i fællesarealer mellem bygningerne.

Vores samlede byggeri har opnået topkarakteren 4 x A. Læs om BNKI karaktererne her

51K, Søren Frichs Vej, Åby, Åbyhøj, Aarhus, Aarhus Kommune, Region Midtjylland, 8230, Danmark