Skip to main content

Totalentreprenør Raundahl & Moesby har netop afleveret nøglerne til det attraktive Hirsehaven som indeholder 11.500 m2 udlejningsejendom fordelt på tre karréblokke i naturskønne omgivelser. Med fokus på bæredygtighed og et harmonisk samspil med et større rekreativt område tilbydes Hirsehavens beboere moderne og energivenlige boliger, med grønne oaser, naturlegeplads og outdoor-fitnessområde.

Tilfredshed og roser fra bygherren

Adm. direktør Michael Byrgesen Hansen fra Heimstaden udtaler: ”Vi ser frem til at byde de nye beboere velkommen i Hirsehaven. Med Hirsehaven vil vi have præcis 799 boliger, en række erhvervslejemål og hotellet A Place Too i Esbjerg Kommune og vi glæder os over at bidrage til den positive vækst byen oplever disse år. Jeg vil gerne rose både Esbjerg Kommune og totalentreprenør Raundahl & Moesby for et godt samarbejde om at virkeliggøre disse attraktive boliger til gavn for Esbjerg”.

Bæredygtighed og DGNB Guld

Hirsehaven supplerer de tre karréer, som Heimstaden Danmark har i området i forvejen, og som bindes sammen af det nye rekreative område. Der er stor fokus på bæredygtighed og bæredygtige valg i byggeriet, som er DGNB Guld certificeret. Parkeringsarealet er udstyret med en lang række el-lade standere.

Sikring af den lokale biodiversitet

For at understøtte den lokale biodiversitet og gøre livet lidt grønnere i Hirsehaven har landskabsarkitekt Land+ arbejdet på at integrere en såkaldt LAR-rende (Lokal Afledning af Regnvand) som og munder ud i en mindre sø. Det opsamlede ferskvand skaber udover frisk drikkevand til dyr og insekter også optimale levesteder til forskellige vådtilpassede planter. De strukturelle elementer, med den lille sø, områdets mange skråninger og bakker skaber et varieret og smukt landskab.

Samarbejde med lokale underentreprenører

Hos Raundahl & Moesby er vi meget stolte af vores seneste byggeprojekter i Esbjerg. Vi har etableret virkelig gode kontakter og samarbejder med bl.a. lokale underentreprenører og ikke mindst kommunen, som har været en meget konstruktiv medspiller omkring dette projekt. Så Raundahl & Moesby er helt sikkert kommet for at blive. ”Vi oplever stor interesse for vores projekter indenfor bolig- og erhvervsbyggeri” udtaler projektudviklingschef, Janus Westphal Hermansen fra Raundahl & Moesby og uddyber, ”Især vores holdning og handlekraft indenfor ”det grønne byggeri skaber stor opmærksomhed. Bæredygtighed må nemlig ikke kun være noget, vi taler om... det er noget vi alle skal handle på. Vi er derfor rigtig glade for muligheden, her i Esbjerg, for at spille ind med vores viden og kompetencer indenfor det bæredygtige byggeri.