Skip to main content

Rejsegilde på 132 bæredygtige boliger i Esbjerg

Raundahl & Moesby A/S opfører 132 bæredygtige boliger og anlægger et stort grønt rekreativt område i Esbjerg for Heimstaden Danmark. Området hedder Hirsehaven, og den 23. marts blev der holdt rejsegilde. Der var roser fra bygherren, som ser frem til at beboerne flytter ind i det spændende byggeri i begyndelsen af 2024.

Hirsehaven indeholder 11.500 m2 boliger fordelt på tre karréblokke i varierende højder samt et stort grønt rekreativt område for områdets beboere med grønne oaser, naturlegeplads og fitnessområde. Raundahl & Moesby har udarbejdet lokalplanen og har lagt vægt på værdiskabelse og bæredygtighed, herunder at skabe en helhed for området og et attraktivt projekt for bygherren.

Tilfredshed og roser fra bygherren

Rejsegildet var godt besøgt, og Johan Elsass Nørby, Head of Asset Management i Heimstaden Danmark sagde blandt andet i sin tale: "I begyndelsen af næste år flytter beboerne ind i Hirsehaven. I den bæredygtige og energivenlige ejendom som inviterer de grønne omgivelser ind i boligerne. I moderne boliger som henvender sig til mange forskellige familietyper. I Heimstaden Danmark glæder vi os til at byde vores kommende beboere velkommen og glæder os over det gode samarbejde, vi har haft med

Raundahl & Moesby omkring byggeriet. En stor tak skal også lyde til håndværkerne, som har udført et flot arbejde indtil nu.”

Og Karsten Rieder, direktør for Business Esbjerg, som også deltog i rejsegildet fulgte op:

”Opførelsen af Hirsehaven er endnu en positiv begivenhed i Esbjerg. At et af Europas førende boligejendomsselskaber igen investerer i byen viser, at Esbjerg er attraktiv og en understregning af det potentiale, der er i kommunen. De 132 nye moderne boliger i Hirsehaven kan samtidig bruges i arbejdet med at tiltrække endnu flere borgere til kommunen”.

Bæredygtighed og DGNB Guld

Hirsehaven supplerer de tre karréer, som Heimstaden Danmark har i området i forvejen, og som bindes sammen af det nye rekreative område. Der er stor fokus på bæredygtighed og bæredygtige valg i byggeriet, som skal DGNB Guld certificeres. Der etableres 3 LAR-bassiner, som opsamler regnvand og samtidig forskønner området, og parkeringsarealet udvides med en lang række el-ladestandere. Dertil kommer, at altanerne bl.a. fremstilles med et 25% mindre betonforbrug ved brug af højstyrkebeton. Læs mere om Raundahl & Moesby’s tilgang til bæredygtighed.

Kontakt

Raundahl & Moesby A/S

Projektudviklingschef, Janus Westphal Hermansen

Tlf.: 6196 5784

Mail: jh@raundahl-moesby.dk

 

Heimstaden Danmark A/S

Pressechef, Frederik Stentoft Berling

Tlf.: 2130 9489

Mail: frederik.berling@heimstaden.dk