Tovværket - Esbjerg

img8

88 Familie- og ungdomsboliger

For Lejerbo opfører Raundahl & Moesby A/S 88 almennyttige boliger på Tovværksgrunden i Esbjerg.

Forud for opførelsen af byggeriet, nedrives de gamle bygninger, der frem til 1989 husede tovværksfabrikken Esbjerg Tovværk, heraf også områdets navn. Bygningerne er sidenhen ombygget til biograf.

Byggeriet opføres som en sammenbygning af tre bygninger der udgøres af to lave bygninger på hhv. 3 og 4 etager, bundet sammen af højhuset i midten der opføres i 14 etager.

Sammensætningen af de forskellige niveauer, bidrager til både at markere byggeriet på afstand og samtidig skabe et indre gårdrum omkranset af de lavere bygninger, og samtidig med en placering tilbagetrukket fra både Grådybet og Gl. Vardevej, hvorfra der er adgang til byggeriet.

Gårdmiljøet opbygges som en naturlig forlængelse af de grønne områder ved Esbjerg idrætspark der ligger umiddelbart nord for byggeriet. Gårdmiljøet danner rammerne om grønne opholdsarealer til brug for områdets beboere samt stisystemer der skaber en naturlig forbindelse gennem området til blandt andet Rybners Gymnasium og Svømmestadion Danmark.

En del af udearealerne for de kommende beboere består desuden af tagterrassen på den vestvendte 4 etagers bygning, med adgang fra højhuset.

Højhuset opføres i glatte hvide sandwichelementer, mens de to lave bygninger opføres i glatte grå sandwichelementer, både som kontrast til det grønne gårdmiljø, men samtidig i samspil med det eksisterende Grådyb kollegiet der er en af de nærmeste naboer til byggeriet. I facaden skabes variation i form af mørkegrå plademateriale, der monteres på brystningerne under vinduespartierne.

projektdata

  • Status: Igangværende
  • Areal: 7.120 m²
  • Anvendelse: Boliger
  • Bygherre: Lejerbo
  • Ingeniør: Ingeniør'ne A/S
  • Arkitekt: Friis & Moltke A/S
  • Totalentreprenør: R&M
  • Afleveringsdato: August 2022

PROJEKTANSVARLIG

img6

Søren Jørgensen

Projektleder +45 2530 3790
sjo@raundahl-moesby.dk
img6

Rasmus Petræus

Entrepriseleder +45 5362 1333
rpe@raundahl-moesby.dk
img6

Amalie Juul Blicher

Entrepriseleder +45 2834 5854
ajb@raundahl-moesby.dk

SE FLERE BILLEDER

Se alle fotos

BELIGGENHED

RAUNDAHL & MOESBY A/S Telefon +45 72 148 148

Cookies | 2016 © Raundahl & Moesby A/S